Nu kör vi!!

2009-10-30

Ett magiskt datum.... idag har vi skrivit på för nya huset. Pirrande känsla!! Enligt tidsplanen så ska det vara slutbesiktning kring v.26-27 vilket innebär lagom till semestern - så vi vet vad vi gör då!!

Här är en bild på nya planlösningen:


Äntligen!

2009-10-28
Idag har vi fått ett muntligt "ok" när det gäller vår bygglovsansökan. Efter att vi har ändrat planlösning så att huset blivit bredare så verkar det som att vi får igenom vår ansökan. Faktum är att den här planlösningen nog kommer bli perfekt - inget ont som inte har nåt gott med sig! :-)

På fredag trycker vi på "beställa-knappen".....

Ljusare stunder...

2009-10-27
Idag har vi fått förslag på ett nytt hus. Eller det är snarare så att vi behåller delar av vårt gamla hus men gör ett nytt kök och vardagsrum så huset blir ett vinkelhus. Vi har själva kommit på idén så det känns bra att det kanske kan bli som vi har tänkt. Nu beror ju allt förstås på om bygglovskontoret godtar våra tankar och idéer. Men vi har i alla fall placerat huset så som dom önskat.

Imorgon blir det kontakt med husleverantören, förhoppningsvis kan vi få en snabb kalkyl på denna nya husskiss. Det bör ju inte bli dyrare än tidigare, hoppas vi. Huset är 6 kvadrat mindre samt en del andra förändringar som kanske kan göra att det blir liiiiite billigare :-)

Patrull igen.....

2009-10-22
Nu visar det sig att markarbetet blir ca 3 gånger dyrare än vad som är med i kalkylen. Nu funderar vi allvarligt på ifall den merkostnad som detta innebär är värt det. Får vi inte ner priset så kanske det blir att vi får avstå detta hus/leverantör. Det känns som om detta inte var någon överraskning för dem vilket har medfört att vi har tappat lite förtroende för leverantören. Vi får se vad kommande vecka ger då de ska se över ritningarna samt hitta nya leverantörer till grundarbetet. Blir förändringarna för stora och att de inte kan komma närmare det pris som var från början medför att vi kanske får tacka nej till detta hus. Känns tungt att skriva detta.

Köksval

2009-10-20
Ja igår for vi till Umeå för att välja kök, 4 timmars bilkörning med växlande väder och 4 timmars köksfunderande. Det blev ett kök som heter "nordic al", en slät lucka - väldigt behaglig och stilren. Det kommer bli fint det där....

När vi kom hem igår kväll och öppnade posten stötte vi på patrull. Man anar ju att det ska hända förr eller senare när det handlar om bygglov men vi trodde och hoppades ändå att det inte "skulle drabba oss" :-) Nåja, nu tycker i alla fall bygglovskontoret att vårt hus är felvänt på tomten. Hoppas verkligen att dom ändrar sig för det skulle inte fungera att vända huset. Vad gör man då? Börjar om från noll och väljer en ny hustyp? Och göra om alla andra hundratusen val som redan gjorts utifrån detta hus - nej tack! Fortsättning följer.......


Kök

2009-10-13
Nu har vi bokat in mötet och resa för att åka till Umeå och välja vårat nya kök, det blir ett par timmars jobb den 19/10. Se på.....    www.Tibrokok.se

Energi..........

2009-10-13
Nu när Trivselhus har börjar räkna på energin så kommer det fram lite frågetecken. Det visar sig att vårat klimat och alla de fönster som är inritade kommer ge en för hög energiförbrukning. Detta har gjort att vi får se över antalet fönster, fönsterstorlek, energiklassning på fönstrena. Vi ska ta beslut i hur vi ska göra under veckan...

Husritningarna

2009-10-11
Huset är från Trivselhus och är ursprungligen från skiss 906, det vi har gjort är att spegelvända samt lagt in en dörr i det stora badrummet. Det kan ju vara skönt att ta sig ut på altanen och eventuellt slänga sig i snön efter ett bastubad ;-)

Bilden visar planlösningen


Bilden visar fasaden från gatan.


Tomten betald

2009-10-05
Idag har tomten blivit betald, 300´kronor in på kontot och ut lika fort :-) Nu inväntar vi bara köpebrevet innan vi kan börja röja runt på vår egen tomt!

Vi har också fått förhandskopia på ritningarna som ska lämnas in till kommunen tillsammans med bygglovsansökan. Kändes riktigt kul att se huset utritat på tomten i rätt skala och vänt åt rätt håll. Vi har tidigare bara sett huset inritat spegelvänt men nu var allt ändrat utifrån våra önskemål.

I veckan blir det möte med kontakten på Trivselhus för att planera vidare. Vi sitter för övrigt hemma och funderar på husfärg, fönsterfärg, dörr.... måååånga val blir det! Snart ska vi dessutom få åka till Umeå och se ut vårt blivande kök, det kommer bli riktigt spännande.


RSS 2.0