Elinstallation

2010-04-20
Nu pågår installationen av det elektriska, de har börjat idag och skall vara klara i slutet av veckan. Det saknades dock spotskenor vilka skulle komma nästa vecka. 
Vi har valt att installera "smartahus", samt en annan typ av nätverk. Vi hoppas att det ska bli bra för extrakostnaden blev ganska stor. Det är ju dock nu vi har möjlighet att göra detta, när det väl är igenspikade väggar så blir det för kostsamt att göra det sen.

Kommande  två veckor ska snickarna fortsätta med gipsningen och då ska även innertaket dit. Vecka 19 hoppas vi på att få börja måla invändigt.

Lägesrapport

2010-04-17
Idag har vi varit ut till huset och tittat vad som hänt under veckan.
Under veckan har huset provtryckts (diffusionsspärren) samt vind isolerats. Innerväggarna för lilla toan och klädkammaren har reglats upp och gipsats. De har även förberett alla vattenledningar samt avloppen till bad/toa och kök.
Vi har under dagen haft mormor som barnvakt vilket gjorde att vi kunde köra ett lass till tippen.
Vi kunde även göra underspikningen på den ena långsidan av garaget samt plåtarna som går runt garaget.  


Soptippen....igen

2010-04-10
Idag blev det ännu ett lass till soptippen, det finns hur mycket skräp som helst.

Christer har spikat hörn på garaget idag.


Möte med elektriker

2010-04-09
Idag har vi haft möte med elektrikern. Han rekommenderar "smarta hus" vilket innebär att man kan ha olika funktioner på samma knapp. T.ex så kan man programmera lamporna för middag, myskväll, släckning, slå på bastun via sms..... ja funktionerna är många och priset blir väl därefter. Vi är ju båda lite tekniknördar så givetvis måste vi ju se vad detta kan leda till.

Snickaren har idag reglat upp för vägg i de flesta rummen, se bilderna nedan. Värmen är nu påslagen provisoriskt för torkning av plattan.

Så här såg det ut i torsdags
  

Och detta är fredagens resultat
 
   Clara i sitt nya rum      Köket                 Vy från sovrummet 
             

Innerväggar

2010-04-08
Nu har snickarna börjat med innerväggarna, nu är alla syllar och överliggare på plats och imorgon skulle de börja sätta upp reglar och gipsskivor. Det blir spännande att se det eftersom det är då först man får en känsla för planlösningen och rummens storlekar.




Soptippen

2010-04-07
Idag var det kvällsöppet på tippen och då blev det ett stort lass dit samt lastning av ett till. Konstigt hur mycke skräp det hinner bli på ett bygge, känns som om det inte tar slut någon gång.
Vi kommer vara "stammisar" där nu ett tag men det är skönt att få bort det från tomten.

Garagetaket är klart

2010-04-06
Nu är taket klart, Christer satte upp de sista "vindskiveplåtarna".
Nu blir det fasadarbete framöver, knutar, underspikning på långsidorna samt några plåtdetaljer.
Förhoppningen är att hinna klart detta innan arbetet sätter igång inne i huset med målning och listning.

Lägesrapport..

2010-04-05
Nu har vi kommit hem från våran norrlandsresa och det första vi gjorde var att åka ut till huset. Det var intressant att se vad som hade hunnit göras under den tiden som vi varit borta. De hade nästan gjort färdigt innertaksreglingen, lite återstod vid matplats/kök. De har även tagit bort byggställningarna vilket gör att vi nu för första gången kan se den färdiga fasaden.  

Eftersom vi inte har städat på två veckor så hade det hunnit samlas en hel del "byggskräp" och det låg överallt på tomten i olika högar. Detta gjorde att Christer åkte ut och städade på tomten, fyllde en släpvagn och sedan samlade han resten i en hög bakom garaget.



V.13

2010-04-01
Den här veckan händer det inte så mycket för vår del i huset, vi befinner oss "på annan ort", närmare bestämt i Pajala hos farmor och farfar. Tankarna på vad som händer hemma i huset är många. Vi har hört ryktas att byggställningarna är borttagna så nu ser det nog ut som ett riktigt hus - från utsidan vill säga :D

Idag är vi på Christers jobb i Övertorneå och gör studiebesök, sen blir det middag på hotellet och shoppingtur till Haparanda och Ikea. Kanske nån ny pryl till huset? :D

 
Clara åker spark med pappa...

... och så lite skoter....


.... och så måste man ju hinna med ett besök hos frissan också (farmor).


RSS 2.0