Äntligen!

2010-01-30
Idag for vi till kakelaffären och lyckades landa i vilket kakel och klinker vi ska ha i kök, badrum, toa, tvättstuga och hall. Vi har varit och tittat vid flera tillfällen men inte kunnat bestämma oss. Men nu känns det helt rätt! Det blev dessutom inte så hemskt dyrt som vi trodde från början. Budgeten vi fått från trivselhus har ju varit näst intill omöjlig att hålla så vi har bestämt oss för att skjuta till "egna" pengar för att få det vi vill ha. Vi ska ju trots allt bo där att tag och vill ju inte ångra att vi inte valde rätt från början.

Nu är det bara 4 veckor kvar tills huset kommer - vi går i väntans tider!! :D

Nu är husplattan också gjuten...

2010-01-18
Nu är husplattan också gjuten, den gjöts på måndag efter att temperaturen blev varmare. Det blir en del bråte vid byggen och det kan även ses på bilderna nedan. Attacus har under veckan varit och återfyllt grus runt grunden och de fick börja med städning för att komma åt. Det ska det tydligen bli mycket av för oss då de börjar med huset. Det lät som om vi skulle få köra på tippen varje vecka.

Här ser vi garageplattan med en massa bråte uppe på, bilden är tagen 23/1-10

På bilden ser man garageplattan samt delar av husplattan. Det blir mycke bråte när de byggs.


Här ser vi husplattan och en massa rör som sticker upp. (Vatten, avlopp, golvvärme, fjärrvärme, el mm mm)
, Bilden är tagen 23/1-10
Det blir en del rör och grejer som sticker upp ur plattan. I detta fall så är det vattenledningar, avlopp, olvvärme, el mm

Så här såg det ut fter att de gjöt garaget och när temperaturen gick ner mot -20 grader. Byggarna gjorde ett tält över plattan för att kunna få något så när hygglig temeratur när det formade.



Nu är garageplattan gjuten...

2010-01-13
Nu är garageplattan gjuten, den gjöts igår och tanken var att husplattan skulle gjutas idag. Detta blev ej gjort, tror att den skjöts upp då det var kallt ute i Sånghusvallen (-17 vid 15-tiden).
Det var nära att det inte blev någon golvvärme i garageplattan, en informationsmiss. Grabbarna var serviceinriktade och fixade detta på kort varsel, vi kom på det på måndag eftermiddag och på tisdag gjöts plattan. Skönt med flexibla byggare. Det har lovats kallt väder framöver, hoppas att det inte håller i sig för länge, vi är ivriga ;-) på att få plattan gjuten, dock är det ju viktigast att det blir bra. Vi har ju tid på oss ännu innan huset kommer.

Lägesrapport...

2010-01-10
Nu har vi varit ut till tomten och tittat, det har arbetats under veckan och nu är både hus och garageplattan påbörjade. Husplattan har kommit så långt som att all isolering är på plats och alla vattenledningar/avlopp. Garaget har kommit lika långt, där var även ett "tält" upprest och det såg ut som om det var dags för armeringsarbete. Tältet är nog rest för att ha en drägligare arbetsplats. Byggarna har gjort det bra då det varit under 20 grader kallt under hela veckan. Efter detta ska golvvärmen ut och sedan är det dags för gjutning. För husplattan är det väl samma steg som åtrstår. (armering, golvvärme samt gjutning) Spännande att se när det blir gjutet.

RSS 2.0