Nu är tegelpannorna lagda på garaget

2010-03-26
Nu har Christer och Jane lagt ut tegelpannorna, Maria T var barnvakt under tiden. Nu får det regna bäst det vill ;-).Det har hänt en del inne i huset också, det har blandannat lagts upp gips på ytterväggar, ventilationsrör samt centraldamsugarrören. Snart är det dags för innertak.







   

Tegelpannor på garaget

2010-03-23
Idag har Christer och Peter E burit upp och fördelat ut tegelpannepaketen på garagetaket, litet tak men det blev ändå ca 2 ton.
Förhoppningen är att dessa ska placeras/läggas ut under fredagen.

Vindskivor på garaget...

2010-03-22
Ikväll har Christer och Thomas W spikat upp vindskivor samt gjort underspikningarna till gavlarna.
Man hinner inte så mycket på kvällarna innan det blir mörkt men idag gick allt bra och då blev det mycket gjort.


2010-03-21

Idag har vi kämpat hårt med väggelementen. Det var tungt och ibland säkert lite farligt också :D Men det gick till slut. Vi fick Clara att somna i vagnen så vi kunde jobba ostört i 1½ timme.

Till veckan hoppas vi på att hinna få upp vindskivor och kanske även lite tegelpannor. Sen bär det av mot Pajala och lite välförtjänt vila, motion och bastu. Så nu måste vi jobba på!!

Lägg märke till vilken klarblå himmel vi jobbade under idag!


Lördag 20:e mars

2010-03-20
Idag har vi lagt takskivor och bärläkt på garaget. När klockan var 8.30 kom Johnna, Uffe och "grannpojken" Leif från Fullsjön och åt frukost med oss. Sen åkte vi allihopa till tomten och började jobba. Clara ledsnade ganska snart och fick skjutsas hem tillsammans med mormor som skulle vara barnvakt för dagen. Det började lite tungt då en del av materialet som vi skulle använda inte fanns så Christer fick åka iväg och köpa playwood innan vi kunde komma igång.

Leif och Christer spikade medans Uffe och Jane förberedde och bar fram material. När klockan var 17 var vi åter hemma i lägenheten och kunde sätta oss och äta middag.


Före


Efter


Snillen spekulerar

Nu återstår att sätta vindskivor och tegel.

Garage

2010-03-17
Idag har garaget monterats och teglet är på plats på huset. Till helgen ska vi själva lägga tak på garaget. Vi ska påbörja jobbet i alla fall. Det viktiga är att få det tätt och sen får vi lägga teglet vartefter.



  

Lördag 13:e mars

2010-03-13
Nu har framsidan tagit form, nu återstår bara hörnen, några brädlappar samt det kring entren...
Christer och Ricko har även städat runt huset, det blev 2 fulla släp med brädbitar och övrigt skräp.



 

Torsdag 11:e mars

2010-03-11
Fasadens tillväxt fortskrider...


 
   

Onsdag 10:e mars

2010-03-10
Ännu en dag har passerat och huset tycks ta form i ett rasande tempo.



  

Tisdag 9:e mars 2010

2010-03-09
Jobbet fortsätter.....

  

Vi hade planerat att lägga tak på garaget denna helg men det blir inget med det. Garagetresningen har blivit uppskjuten pga hård vind vid montering av huset, så det har dragit ut på tiden. Vi får helt enkelt färdigställa garaget under helger och lediga dagar framöver. Vi vet vad vi gör, vi är inte sysslolösa! :D


Picknick utanför huset

2010-03-06

Idag gjorde vi picknick och tog med till huset. Det var -20 och strålande sol. Vi träffade blivande grannar och fick komma in och titta på deras hus. Dom hade en dotter som var året yngre än Clara. Det kommer bli kanon med alla nya grannar!

     

Dag 2

2010-03-04
Jaha, då var det dags för nästa besök, här kommer ytterligare bilder.

   

Huset har kommit!

2010-03-03
Idag har byggarna börjat montera ihop huset. Tänk så fort det går, när jag kom dit efter kl 15 var alla ytterväggar på plats. När jag kom hem och öppnade posten så hade vi fått en räkning från Trivselhus på fjuttiga 1.034.625:-. Inte varje dag man får en sån faktura! Tack och lov :D

Nu tror jag det kommer bli ett dagligt besök till huset för att se vad som hänt. Det är ju grymt spännande!

Klicka på bilderna för att se dem i större format.
     

Den stora dagen

2010-03-02
Imorgon är den stora dagen, dagen då huset kommer. Clara och Jane har varit på tomten idag för att fota en sista gång innan huset kommer. Då var byggarna på plats och förberedde inför morgondagens jobb. Huset har redan anlänt till Östersund och väntar nu bara på att bli monterat.






RSS 2.0